Hoppa till innehåll

Om oss

QleanAir about

Vi är QleanAir

Vi vet vilken skillnad luftkvaliteten kan göra för människors, produkters och processers hälsa och effektivitet. Vi förstår också den känsla av trygghet som uppstår när man vet att man andas ren luft. Därför arbetar vi varje dag för att förstå våra kunders behov och leverera unika luftreningslösningar som gör verklig skillnad. Vi levererar en problemfri lösning med garanterad funktionalitet på lång sikt. Vi skräddarsyr lösningen efter att ha analyserat dina specifika behov. Vi tar hand om installation, service och uppgraderingar och framtidssäkrar lösningen så att den kan växa när du gör det. Vi levererar friheten med ren luft – så att du kan fokusera på det som verkligen betyder något.

QleanAir sales agents and/or marketing partners
Distribution collaboration with third parties
Pilot market
QleanAir distribution map

+

medarbetare och partner

~

installationer

+

years of experience

+

länder

+

kontinenter

omsättning i MSEK

+

kunder

One shot filtration philosophy

QleanAir grundades 1988 och har sedan dess arbetat med lösningar för hälsosam inomhusluft. Vi började med att rikta in oss på tobaksrök, en komplex och mycket giftig förening som måste fångas upp omedelbart för att skydda icke-rökare och eliminera dess lukt. Våra renrumslösningar och fristående luftrenare följer alla samma filosofi: att fånga partiklarna vid första passeringen, och inte återcirkulera orenad luft. Vårt huvudkontor ligger i Stockholm och vi har mer än 150 anställda och partner i över 30 länder på fyra kontinenter. Tillverkning och tjänster samt delar av administration och försäljning sker genom partner.

Vår historia

1988–2000 Företaget grundas

Brandmannen Peter Bjersten utvecklar det första rökrummet. Nya lagar avseende rökning träder i kraft och förbjuder rökning inomhus i många länder. Lansering av den första fristående rökkabinen. Smoke Free Systems grundas.

2001–2011 Internationell expansion

Private equity-företaget Credelity Capital investerar i företaget. Expansion till de nordiska länderna, Tyskland, Benelux-länderna, Frankrike, Schweiz, Polen och Japan. Ny affärsmodell med hyreskontrakt. Introduktion av ett patenterat och unikt askhanteringssystem.

2012–2013 Ökad omfattning av företagets verksamhet

Företaget köps av Priveq och byter namn till QleanAir Scandinavia. Två nya produktkategorier introduceras i och med lanseringen av den fristående luftrenaren AirQlean Low och det nyckelfärdiga, anpassningsbara renrummet QleanSpace.

2014–2016 Erkännande

Företaget träder in på den amerikanska marknaden med sitt renrumserbjudande. Lansering av den industriella luftrenaren FS 70. AirQlean Low tilldelas ”Outstanding Popular Science Product Award” på Shanghai Science Expo.

2017–2018 Uppskalning

Lansering av fristående luftrenare i Tyskland och Österrike. Stora renrumsaffärer i USA med Memorial Herman Healthcare och andra mot bakgrund av de nya USP 797- och USP 800-föreskrifterna.

2019–2021 Börsintroduktion, portföljen kompletteras

Qleanair Scandinavia noteras på Nasdaqs First North Growth Market. Lansering av FS 90 för produktion, logistikcenter och lager, FS 70 Food Grade för livsmedels- och dryckesindustrin och FS 70 HEPA och FS 30 HEPA för hälso- och sjukvård, kontor och skolor. Stora avtal med Karolinska Universitetssjukhuset och tyska skolor till följd av covid-19-pandemin.