Hoppa till innehåll

Life Logistics uppgraderade till luftrenare från QleanAir

Hälsogrossisten Life Logistics arbetar ständigt för att förbättra arbetsmiljön på sitt lager och använder därför sedan länge luftrenare. Nu har man bytt upp sig till QleanAirs nya FS 90-modeller eftersom de är mobila, tar mindre plats och bullrar mindre.

Life Logistics är Sveriges största hälsogrossist och förser butiker inom hälsofackhandeln med ett av Nordens bredaste hälsosortiment. Life Logistics ansvarar för varuflödet till Life-kedjans butiker och dess e-handelskunder, men även till fristående butiker.

Passionerade när det gäller hälsa – både kundernas och de anställdas

Inom Lifekoncernen brinner man för att hjälpa kunderna att hålla sig naturligt friska. Man värnar också om medarbetarnas hälsa, och arbetar systematiskt med riktlinjer kring arbetsmiljö för ventilation, luftkvalitet, buller, ergonomi etcetera. På lagret hanteras stora mängder wellpack vid uppackning och packning vilket genererar en hel del besvärande damm. Därför har man sedan länge använt sig av takhängda luftrenare för att förbättra arbetsmiljön för de anställda. I samband med en ombyggnad var man tvungen att montera ned luftrenarna, och passade på att konkurrensutsätta sin dåvarande leverantör.

”Vi föredrar QleanAirs luftrenare eftersom de är mobilare, tystare och mindre”

QleanAir vann upphandlingen med två golvstående QleanAir FS 90 eftersom de är mobila och lätta att placera nära källan. De är också mindre i storlek än föregångaren, ungefär hälften så stora, och tystare. Trots skillnaden i storlek och att det bara är två luftrenare mot tidigare tre är luftkvaliteten densamma eller bättre.

– ”Vi föredrar QleanAirs luftrenare eftersom de är mobilare, tystare och mindre”, säger Conny Löwenmark, driftchef på Life Logistics.

Med luftrenare är det lättare att andas på lagret

Innan de nya enheterna levererades stod man utan luftrenare i två månader. Då blev det svårare att andas och så smutsigt att man behövde städa hela tiden. Nu räcker det att städa en gång i veckan. Och luftkvaliteten är så bra att man inte tänker på den.

– ”Det är väldigt enkelt att arbeta med QleanAir. Vi har serviceavtal som innebär att en servicetekniker från QleanAir byter filtren och kontrollerar luften ett par gånger per år. I övrigt märker vi inte av luftrenarna,” fortsätter Conny Löwenmark.

Life Logistics fortsätter att arbeta med arbetsmiljön. I nästa steg kommer man fokusera på bullernivåerna på lagret. Allt för att medarbetarna ska ha en så bra arbetsplats som möjligt.

Om Life LE Logistics AB

  • Sveriges största hälsogrossist
  • Ägs av Life Europe AB
  • Centrallager och kontor i Vallentuna
  • Förser hälsobutiker och e-handelskunder i Sverige, Norge och Finland med ett av Nordens bredaste hälsosortiment
  • Har två golvstående QleanAir FS 90 standard installerade

Share This Story, Choose Your Platform!