Hoppa till innehåll

Absolute Pharmacy uppgraderar till ett renrum från QleanAir

Absolute Pharmacy tillhandahåller läkemedel till patienter som behandlas i hemmet eller inom långtidsvården. Med sitt nya renrum från QleanAir ser de till att läkemedelsberedningen sker på ett effektivt och säkert sätt, till förmån för såväl patienter och kunder som anställda.
Absolute Pharmacy är ett apotek för långtidsvård som expedierar recept till boende inom kvalificerad vård, omsorgsboende och intermediärvård. De bereder läkemedel för att ge skräddarsydda behandlingar till patienter inom rehabilitering, långtidsvård eller palliativ vård i Ohio och västra Pennsylvania. Absolute Pharmacy tillhandahåller avancerade farmaceutiska produkter och tjänster med 24-timmars tillgänglighet, 365 dagar om året. De ser till att deras kunder slipper problem med felaktig medicinering, läkemedelstillgång och ökade kostnader.

Ett nytt renrum för säker och effektiv läkemedelsberedning

När Absolute Pharmacy flyttade till nya lokaler valde de att bygga ett nytt renrum med hjälp av QleanAir. Det nya renrummet gör en komplicerad och potentiellt farlig process enklare och säkrare. I renrummet använder personalen aseptiska tekniker för att medicinerna ska vara säkra och rena att använda för patienterna. Att ha ett renrum minimerar också risken för att personalen inandas potenta läkemedel som cytostatika och antibiotika.

“Renrummet från QleanAir är en enorm uppgradering till vad vi hade tidigare”

”Renummet har inneburit en enorm uppgradering jämfört med det vi hade på vårt gamla apotek innan vi flyttade. Allt som har med renrummet att göra är en uppgradering jämfört med vad vi hade tidigare”, säger Jerry Liliestedt, Vice President of Operations på Absolute Pharmacy.

Renrummet består av en personalsluss och ett rum för steril beredning, klassificerade enligt ISO 8 respektive ISO 7. QleanAir designade, tillverkade och monterade rummet. QleanAir servar och underhåller även driften av renrummet.

”Med QleanAir har vi ingått ett verkligt partnerskap som vi ser fram emot att få fortsätta ”

”När vi väl hade bestämt oss för att QleanAir var rätt partner för oss, framskred processen väldigt snabbt och enkelt”, fortsätter Jerry Liliestedt. ”Jag skulle vilja tacka alla jag träffat på QleanAir under de senaste åren. De står för allt det vi försöker skapa för våra kunder – ett sant partnerskap – till skillnad från en leverantör som bygger ett rum och går hem när arbetsdagen är över. Vi ser fram emot att få fortsätta den relationen.”

Om Absolute Pharmacy

  • En del av Absolute Health Services, baserat i Ohio
  • Tillhandahåller läkemedel till över 100 vårdinrättningar
  • Apotekstjänster 24/7/365
  • Levererar 2 miljoner recept per år
  • Betjänar 7 500 patienter med medicin varje dag
  • Renrum av typen USP 797 på 18 kvadratmeter i ISO-klass 7 och ISO 8

Vill du veta mer?

Kontakta Lars Strandljung om du vill veta mer om renrum.

Läs mer

Share This Story, Choose Your Platform!