Hoppa till innehåll

Priveq investerar i luftkvalitet för trygg återgång till arbetsplatsen

Medarbetarna på Priveq har under coronapandemin arbetat delvis hemma, som så många andra under året. När det nu börjar bli dags att komma tillbaka till kontoret har man valt att investera i luftkvaliteten.

Priveq har sitt kontor på sjätte våningen på Kungsgatan mitt i Stockholm. De har valt att investera i två luftrenare för att säkerställa ren luft i de ljusa och luftiga lokalerna. Henrik Westfeldt, partner och investeringsansvarig och Maria Lundborg, kontorsansvarig/assistent berättar.

Vi är relativt nyinflyttade här på Kungsgatan, säger Henrik. En högtrafikerad gata, så vi har sannolikt en del luftkvalitetsproblem på arbetsplatsen. Det är ingenting som vi märkt, men i samband med corona- pandemin upptäckte vi QleanAirs luftreningslösning och tänkte att den kunde förbättra luftkvaliteten. Det skapar en känslomässig trygghet att veta att luften är helt ren.

” Ren luft ska bara finnas och det känns tryggt att vi har det på plats ”

Partikelhalten mättes vid installationen och den visade på en betydande minskning redan efter fem minuter.

Ren luft ska bara finnas och det känns tryggt att vi har det på plats, säger Henrik. Om lösningen fungerar för Karolinskas intensivvårdsavdelning känns det väldigt tryggt och bra att använda den här hos oss. Henrik och Maria menar att det är viktigt att värna om medarbetarnas hälsa för att vara en attraktiv arbetsgivare. De tror också att intresset för luftkvalitet kommer att finnas kvar under en lång tid framöver eftersom trygghet är viktigt för människor. Många kommer ställa högre krav på bättre hygien och ren luft. När det gäller funktionaliteten i vår lösning är båda nöjda och rekommenderar QleanAir som tjänsteleverantör.

Luftrenarna fungerar utmärkt – de bara står och går utan att vi märker av dem. Det är enkelt och smidigt att det är en hyrtjänst. Vi behöver inte tänka på underhåll, säger Maria.

De två FS 30 HEPA-luftrenarna är placerade i lunchrummet och i loungen. Nästa steg kan vara att skaffa ytterligare en luftrenare till det stora konferensrummet, där det under normala omständigheter ofta hålls heldagsmöten.

Priveq är ett riskkapitalbolag som utvecklar onoterade bolag och hjälper dem att växa. De förvaltar fonder till ett värde av ca 8 miljarder kronor och är delägare i 20-talet bolag, däribland QleanAir Scandinavia.

Om PRIVEQ
Investerar i onoterade tillväxtföretag i en mängd olika branscher.
Säte: Stockholm
Antal anställda: 16 st
Förvaltar: 8 Mdkr
www.priveq.se

Kontakta oss – vi hjälper dig

Vi kan hjälpa dig att undersöka möjligheterna att förbättra er arbetsmiljö genom en kostnadsfri riskbedömning.

Share This Story, Choose Your Platform!